Group exhibition Hennepe x Wegman x Kienjet

Gallery Alma Blou


🗓

25 March 2023 19:00 t/m

25 March 2023 20:30


Mijn relatie met Marjon Wegman dateert vanaf 1991 toen ik als kleine souvenierzaakje begon met het verkopen van handgemaakte, lokale produkten. Marjon, geboren op Curaçao, maar in die tijd nog wonende in Nederland kwam regelmatig terug naar haar geboorte-eiland. Het was altijd een verrassing wat ze had gemaakt voor mijn souvenirzaak.
Definitief terug op Curaçao ging ze zich meer toeleggen op mozaiek en keramiek, waarin ze een grote ontwikkeling doormaakte. Haar fascinatie met de natuur en vooral de onderwaterwereld, waar ze enorm van genoot als fervent duiker, legde ze vast in haar keramisch werk.
De laatste jaren kwam haar passie voor de mozaik weer naar boven drijven. Tijdens deze expositie kunt u zowel haar keramisch werk en mozaïek bewonderen.

Bert Kienjet is geboren in Leiden, maar is al 25 jaar gefascineerd door ons eiland, dat aan de ene kant heel Nederlands aandoet, maar het is vooral de ongrijpbare mix van de Caribische en latijns amerikaanse sfeer wat hem zo fascineert. Een aantal jaren geleden kwam ik met Bert in contact toen hij trots zijn etsen liet zien van Shon Ena Dankmeijer die hij, kort voor haar dood heeft mogen maken. Ik was onder de indruk van zijn Mondi schetsen. Curaçao is een eiland van zon en kleur. Het was de ondoordringbaarheid die hij wist vast te leggen in zijn zwart/witte schetsen, was wat mij aangreep.
In de serie etsen die tijdens de expositie te zien zijn ervaren wij, samen met hem, de verlatenheid van de straten in Otrobanda tijdens de lockdown in 2019. Opgesloten in zijn hotelkamer laat hij ons, vanuit zijn balkon, de eenzaamheid ervaren van de uitgestorven straten.

Rien te Hennepe leerde ik kennen, toen Marjon hem voorstelde als haar partner. Als fysiotherapeut had hij zijn beroep vaarwel gezegd in Nederland om zijn leven hier voort te zetten samen met Marjon. Wie Rien kent weet dat hij niet kan stilzitten. Ook hij is een fervente natuurliefhebber en al gauw raakte hij gefascineerd van de diversiteit in kleur- en formatieverschillen van de stenen van de Tafelberg. Door zijn kennis van het menselijk lichaam, was het voor hem niet moeilijk om dit in steen uit te hakken. Wat begon als een hobby, werd een dagelijkse bezigheid en ontwikkelde hij zich tot één van onze geliefde beeldhouwers van het eiland. Zowel zijn werk als die van Marjon behoren tot de permanente collectie van Gallery Alma Blou en heeft hij verschillende solo exposities gehad bij de gallery.

Gallery Alma Blou


After being located in a striking blue-purple rental property on the Rouvilleweg in Otrobanda since 1996. Lusette and Herman Verboom had the courage to purchase a plantation house, Landhuis Habaai, which has been empty for many years and was considerably dilapidated, and transform it from ruins into a monument for art in the twenty-first century. Visual arts are now displayed in the specious main building and original handcrafts has their own space in the folk art store. This all come together in this historic building at the Frater Radulphusweg at the outskirts of Willemstad where art lovers undeniably know to find their way.

Themes and materials used by the featured artists vary widely, but all art has a Caribbean energy. Artists are inspired by the colors, architecture, people, underwater life, the fresh wind, mythology, the Caribbean Sea and the local landscape. All of this diversity triggers the artist’s imagination found in their resulting body of work.

Gallery Alma Blou has become the oldest and largest art gallery in Curaçao, featuring local and Caribbean art.

Website: https://galleryalmablou.com/