TORI MAN een vrolijke interactieve familievoorstelling

Landhuis Bloemhof


🗓

13 January 2024 10:00 t/m

13 January 2024 11:00


Met TORI MAN neemt Wijnand Stomp iedereen mee op avontuur. Als de levenslustige spin Anansi rijdt hij op de rug van meneer Tijger naar het paleis van de Koning. Of help jij ‘Anansi’ mee de grote zoutwaterplas over te steken naar de nieuwe wereld. Het kan allemaal in de nieuwste show TORIMAN.
 
Wijnand Stomp is kids-comedian, met humor, aanstekelijke ondeugd en een tikkeltje wijsheid weet hij jong en oud te raken. Door zijn soepele, wendbare stem en zijn vermogen moeiteloos van het ene stemmetje in het andere te schieten hebben zijn woorden een sterk beeldend effect. Zonder dat je er erg in hebt, speelt eer een film af in je hoofd. Als de slang van de meesterverteller begint te kronkelen waan je je even in een andere wereld. Weten hoe dit precies zit? Ontdek het zelf. Luister, doe mee, geniet en lach je suf tijdens TORIMAN.


Meer details
De familievoorstelling Tori Man is op zaterdag 13 januari en begint om 10:00 am. De voorstelling duurt een uur. Kaarten kosten Nafl 15,- per volwassenen. Kinderen tot 12 jaar betalen Nafl 5,-. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Landhuis Bloemhof aan de Santa Rosaweg nr 6. Landhuis Bloemhof is open van dinsdag tot en met zaterdag van 9 am tot 2 pm.


Over Wijnand Stomp
Wijnand Stomp heeft over de jaren een fantastisch verhalenoeuvre opgebouwd. Hij is bekend geworden door zijn theatrale vertolkingen van de slimme spin Anansi, en met zijn bewerkingen van Floddertje en Jip en Janneke toerde hij door het hele land. In 1985 kwam IK, ANANASI de eerste solo vertelling van Wijnand Stomp uit. Meer dan 250 keer stond hij hiermee op de planken in Nederland en België en verwierf hiermee nationale bekendheid. Hiermee zette hij de Anansi verhalen op de kaart. Het zijn oorspronkelijke volksvertellingen uit West-Afrika. De verhalen zijn eeuwenoud en kwamen door de slavernij in de 18e eeuw terecht op de Antillen en Suriname. Mede door het initiatief van Wijnand Stomp en zijn kompaan Jean Hellwig is ‘De Anansi verteltraditie’ in 2014 opgenomen in de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed van Nederland. In 2013 werd hij benoemd tot Verteller van het jaar’ en ‘Pearl of the Dutch Caribbean in Art & Literature’. In 2016 kreeg hij de ‘Brasa Dey Award’ in de categorie ‘Lifetime Achievement’.

Landhuis Bloemhof


Landhuis Bloemhof is a cultural center dedicated to the memory of May Henriquez.
Contemporary visual artists are welcomed to exhibit their work in this historical mansion dating back to 1735.
And there is much more to explore on the seventeen acres of the estate, like the frozen in time sculpture studio of May Henriquez, the Ex Libris May-Max Library and our gift shop with colorful souvenirs, handcrafted jewelry and art books to mention just a few .

On the premises, in the gardens, you can also visit the bath house nestled between shady trees, the Labyrinth/Cathedral of Thorns, created by Herman van Bergen and the open air sculpture studio of Hortence Brouwn.
Stroll through the park and indulge in a cultural experience surrounded by history, contemporary art and nature.

Website: https://bloemhof.cw/