FOKO Movie Night: Transit HAvana

FOKO Fundashon Orguyo Korsou


🗓

30 August 2024 18:00 t/m

30 August 2024 20:00


7d wolkstraat, curacao


Locatie: Wolkstraat 7d
Tijd: Van 6 pm tot 8 pm
Entree: Gratis

Transit Havana

Drie Cubaanse transgenders in een land vol paradoxen. Terwijl de staat jaarlijks vijf geslachtsoperaties sponsort, botsen ze nog steeds op oude problemen, zoals seksisme, armoede en prostitutie.

Verandert Cuba in een paradijs voor transgenders? Eén keer per jaar vliegen een Nederlandse en een Vlaamse plastisch chirurg naar Havana om vijf Cubaanse transgenders te opereren. Mariela Castro, de dochter van de president, heeft een staatsprogramma voor transgenderzorg opgezet als aanvulling op de revolutie van 1959. Intussen hebben de transgenders Odette, Juani en Malú als ‘nieuwe helden’ nog steeds te maken met oude problemen, zoals discriminatie, seksisme, armoede en prostitutie. De paradoxen van een eiland dat zelf in transitie is.

Fundashon Orguyo Korsou (FOKO)


Foko is een organisatie die zich inzet voor de rechten en het welzijn van lgbt-personen. Een van onze belangrijkste pijlers is het organiseren van sociale activiteiten voor zowel lgbt-personen als hun bondgenoten. Deze activiteiten zijn niet alleen bedoeld om mensen met elkaar te verbinden, maar ook om aandacht te vestigen op onderbelichte thema’s die gerelateerd zijn aan de queer-gemeenschap. Bij Foko streven we ernaar om meer acceptatie en begrip in de samenleving te creëren. We geloven in de kracht van verbinding en dialoog, en zetten ons in om de zichtbaarheid van queer makers te vergroten. Hierbij geven we graag een podium aan verhalen uit de diaspora en de regio, omdat we geloven dat deze verhalen een belangrijke bijdrage leveren aan de diversiteit en rijkdom van de queer gemeenschap. Onze activiteiten zijn een viering van wie we zijn, maar ook een kans om maatschappelijke thema’s bespreekbaar te maken en bij te dragen aan een inclusieve samenleving waarin iedereen zich thuis kan voelen.