Lidström Funky Fusion

Cathedral of Thorns


🗓

05 April 2024 19:00 t/m

05 April 2024 22:00


Op vrijdag 5 april is de Kathedraal van Doornen onder de sterrenhemel de entourage voor een optreden van de Zweedse saxofonist Martin Lidström met zijn Lidström Funky Fusion, de band die is geformeerd met lokale stermusici.

Het is de Burney Creative Productions geweest die de formatie Lidström Funky Fusion heeft weten te strikken voor een volgend optreden bij het magistrale kunstwerk, de Kathedraal van Doornen. Kaarten a ANG 75 (42 USD) per persoon zijn verkrijgbaar Zumpiña Shop, Landhuis Bloemhof en boekhandel Mensing’s Caminada of te reserveren via whatsapp (5266349).

Saxofoon
Martin Lidström wist als peuter in zijn geboorteland Zweden al dat zijn doel in het leven was om musicus te worden. Dus was het geen verrassing dat hij uiteindelijk als 15-jarige op het conservatorium belandde waar hij zich volledig toelegde op klassieke piano en zijn muziekopleiding afsloot als ‘Master of Fine Arts’. Hij raakte gaandeweg meer en meer gefascineerd door de saxofoon en legde zich toe op dat instrument. Niet dat hij de piano afgezworen heeft; die twee zijn een prima combinatie. Voor Lidström Funky Fusion verkiest hij de saxofoon. De muziek heeft hem de hele wereld rondgebracht, met diverse bands en projecten. In 2004 kwam hij met zijn ouders – én zijn saxofoon! – naar Curaçao bij Zweedse kennissen die hier al woonden. Vanuit die tijd maakte hij hier vrienden in de muziekscene, puur omdat muziek mensen verbindt. Daarna is hij meermalen naar het eiland gekomen, met uitzondering van tijdens de corona periode. Hij is er nu weer voor enkele maanden, aangezien hij het eiland in zijn hart heeft gesloten.

Verse start
Lidström Funky Fusion begon in 2012, maar had nu een verse start nodig. Zo koos jij voor de jonge Cubaanse percussioniste Roselin Bey, die al enkele jaren op het eiland woont. Verder voor oudgedienden, te weten drummer Marlon ‘Lonte’ Conradus, bassist Herschel Rosario en toetsenist David ‘Rònchi’ Matthew. Om een beetje een indruk te geven welke genre er verwacht mag worden … er worden nummers vertolkt onder andere van fusion grootheden als Weather Report, George Duke en Herbie Hancock, afgezien van enkele originele Lidström composities.
Vanwege de beperkte plaatsen is het zaak om op tijd je kaarten voor die avond te kopen, want op=op. Verder kan er, zolang er plaats is, geparkeerd worden bij restaurant Number TEN, Landhuis Bloemhof en bij Orco Bank.

Cathedral of Thorns


The Cathedral of Thorns is a full building-sized illuminated labyrinth on the Caribbean island of Curaçao.
Visitors are invited to walk through its corridors and experience an artistic journey through a troublesome history toward a bright future; both sides are represented by the hostile yet beautiful thorns. To raise consciousness of the similarities between religions, the design includes symbols of today’s world religions and ancient nature-based religions. The walls have niches containing objects of contemporary art by guest artists, expressing mankind’s ability to change, share and collaborate through creativity.
In addition, the labyrinth also functions as a stage for performances.

The Cathedral of Thorns was designed by Herman van Bergen, winner of the International Sculpture Award, 2023 and the prestigious Cola Debrot Award in 2016, and was constructed by unemployed youth. This work of art (in progress) unites all themes of Van Bergen’s previous thorn-art sculptures into one expansive project: a building honoring Mother Nature and the Free Spirit that achieves change through creativity.

Website: https://cathedralofthorns.com/