Wintertuin Curaçao Festival 2024

Wintertuin Curaçao


🗓

21 September 2024 18:00 t/m

21 September 2024 23:00


landhuis vredenberg curacao


Op 14 en 21 september aanstaande vindt de zesde editie plaats van Wintertuin Curaçao Festival, het internationale festival voor verhalen in alle vormen. In de afgelopen jaren is dit festival uitgegroeid tot een toonaangevend cultureel evenement op ons eiland. Op 14 september vindt het kinderprogramma plaats bij het Curaçao Museum; dit is het grootste kinderfestival van Curaçao met activiteiten voor kinderen van 2 t/m 12 jaar en hun ouders. Op 21 september vindt het volwassenenprogramma plaats bij Landhuis Vredenberg met presentaties, voorstellingen en optredens van artiesten uit binnen- en buitenland.

Zoals ieder jaar heeft het festival een thema: dit jaar is dat ‘Nan tambe tei’ of ‘Zij zijn er ook’. In deze tijd van grote sociale, economische en milieu-uitdagingen hebben mensen vaak tegengestelde ideeën over de toekomst. Verhalen in alle vormen kunnen ons helpen om meer empathie te hebben, elkaar te respecteren en waarderen. Wintertuin Curaçao heeft een programma samengesteld voor jong en oud om van allerlei verhalende kunstvormen te genieten en tegelijkertijd onderling begrip te stimuleren.

Het volwassen programma duurt van 1800 tot 2300 uur en vindt plaats in de tuin van Landhuis Vredenberg. Deze plek zal worden omgetoverd in een magische wereld waarin bezoekers de hele avond kunnen genieten van verschillende vormen van woordkunst zoals spoken word, storytelling, theater, poëzie en muziek. Tijdens het festival vindt de première plaats van de winnaars van de Caribbean Cinepoetry Contest, een interactieve virtual reality-voorstelling, een expositie van AI-gegenereerde digitale kunst met microverhalen, een multidisciplinaire productie met dans, muziek en spoken word en er zullen twee boeken gepresenteerd worden van de schrijvers Etienne Ys en Nathania Engelhardt. De avond zal eindigen met live dansmuziek. Het volwassenprogramma was vorig jaar volledig uitverkocht met 800 bezoekers. Dit jaar biedt de organisatie maximaal 1000 kaartjes aan.

Voor het eerst kunnen bezoekers gebruik maken van early-bird korting. De kaartverkoop start vandaag bij Mensing’s Caminada, Van den Tweel Zeelandia of online via caribbeanticketshop.com. De early bird-kaartjes kosten 20 gulden. De normale prijs in de voorverkoop bedraagt Naf 25.

Wintertuin Curaçao


Stichting Wintertuin Curaçao verbindt mensen door middel van verhalen en literatuur. Sinds 2017 houden we ons bezig met talentontwikkeling, communityprojecten en evenementen.

We bieden schrijvers ruimte om te experimenteren en een platform om elkaar te ontmoeten. We coachen ze bij de ontwikkeling van een zelfstandige beroepspraktijk.

Ons bekendste project is waarschijnlijk het Wintertuin Curaçao Festival dat sinds 2019 jaarlijks plaatsvindt. Kurá di Kuenta is een ouderenverhalenproject dat tot nu toe heeft geleid tot zes publicaties. We werken samen met andere landen in de regio, zoals bij het erfgoedparticipatieproject 100 Opheto, en zelfs met andere continenten, zoals in het literaire uitwisselingsplatform Transatlantic Relatives. Samen met onze collega’s in Nederland geven we boeken uit van lokale auteurs, zowel bekende namen als jong talent. Vaak zijn onze projecten multidisciplinair en verrassend.

We zijn altijd nieuwsgierig: naar nieuwe stemmen, die we een podium geven; naar nieuwe vormen van publiceren en schrijven, en naar manieren waarop we de literaire cultuur kunnen vernieuwen.